JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Tre ungdomar döms för människorov och grov misshandel

[2018-05-09] Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt har idag dömt de fyra ungdomar som stått åtalade för att ha fört bort en 14-årig pojke från sin skola och därefter utsatt honom för våld. Tre av ungdomarna döms för människorov, mindre grovt brott, samt för grov misshandel och en av dem döms även för övergrepp i rättssak, medan den fjärde döms för olaga frihetsberövande för sin delaktighet vid bortförandet.

Det var efter att en bild på målsäganden och två flickor figurerat på mobilappen "Snapchat" som tre av ungdomarna beslutade sig för att genomföra den aktuella gärningen. Flickorna på bilden är släkt med två av ungdomarna. Ungdomarna har kört till målsägandens skola och därefter fört honom till ett skogsområde där han har utsatts för sparkar och slag av tre av ungdomarna. De har även stampat och spottat på honom. Två av ungdomarna döms till fängelse i ett år och två månader respektive ett år, medan en döms till ungdomstjänst och en döms till villkorlig dom. Ungdomarna ska även betala skadestånd till målsäganden med sammanlagt knappt 60 000 kr.

Enligt tingsrätten har det tydligt framgått att orsaken till att tre av ungdomarna sökte upp målsäganden var att denne, utan tillåtelse, hade träffat kvinnliga släktingar till två av ungdomarna.

Senast ändrad: 2018-05-09

För mer information kontakta:

Robert Eneljung
Rådman
031-701 11 41
robert.eneljung@dom.se

Målnummer:

B 2711-18