JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Nio personer döms för våldsamt upplopp vid NMR-demonstration

[2017-12-18] Göteborgs tingsrätt

Tingsrätten dömer de nio personer som åtalats för våldsamt upplopp i samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration den 30 september 2017

Tingsrätten har i dag meddelat dom mot elva personer för brott i samband med de oroligheter som utbröt vid motdemonstrationen till NMR:s demonstration i Göteborg i september i år.

Nio män mellan 18 och 34 år döms för att ha deltagit i våldsamt upplopp på Örgrytevägen utanför Liseberg. Sju av dem döms även för försök till våld mot tjänsteman efter att ha kastat sten eller andra föremål mot polisen. De två åtalade som använt en slunga för att kasta sten mot polisen döms även för försök till grovt våld mot tjänsteman. Flera av dem döms också för ytterligare brott.

De flesta döms till fängelse mellan tre till nio månader. Två av dem döms i stället till skyddstillsyn med samhällstjänst. Anledningen till att straffen varierar är männens ålder och brotten som de i övrigt döms för. Åklagarens begäran om utvisning av den 18-åring som suttit häktad i målet har avslagits.

 

 

Senast ändrad: 2017-12-18

För mer information kontakta:

Cecilia Hennig
Rådman
031-701 10 85
cecilia.hennig@dom.se

Målnummer:

B 12399-17 och B 11471-17